Weekend onderweg in Friesland

Leeuwarden - Grou - Sneek of Langweer - Leeuwarden

Doortvaarthoogte  4.20
Vrijdag 14.00 h tot Maandag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 90 km

Weekend NoordWeekend ontspannen met de boot in Friesland

Overnachtings voorstellen:

1. Grou

2. Sneek
of 2. Langweer

3. Yachtcharter L'warden
Na de instructie op maandagmiddag of vrijdagmiddag vertrekt u vanuit onze haven aan "De Naue Grens" in Leeuwarden. U vaart eerst een stukje op het Van Harinxmakanaal, op dit breede kanaal kunt u alvast een beetje wennen aan de vaareigenschappen van het schip.
De route gaat in zuidelijke richting via de "Staande Mast Route" naar Grou. Na ongeveer 1,5 uren vaartijd bereikt u deze gezellige watersport plaats voor de eerste overnachting.

Weekend Friesland Simmerskip 1200 Ak, PASSAAT, in Grou (Gastenfoto)


Op zaterdag gaat u verder zuidwaards eerst via de Prinses Margriet Kanaal en het Sneeker Meer voorbij Joure naar Langweer of naar Sneek for de tweede nacht. Langweer is een klein schilderachtig dorp aan de rand van de Langweerder Wielen. De karakteristieke dorpsstraat met oude geveltjes en de meer dan twee eeuwen oude lindebomen vormen samen met de terrasjes een schilderachtig geheel. Een oud dorp met een rijke historie.

Sneek is een bruisende watersportstad, maar naast watersport en het Sneekermeer heeft Sneek nog veel meer te bieden. De stad is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten, heeft diverse musea, een gezellig en gevarieerd winkelcentrum en is rijk aan terrassen, cafés en restaurants.

Zondag vaart u terug over het Sneeker Meer en het natuurgebied "De Alde Feanen" langs Eernewoude. Na een rondje in het prachtige natuurgebied "De Alde Feanen" gaat u over het Prinses Margrietkanaal door Warten zodat u s'avonds weer in onze haven ligt.


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Voor een weekend een boot huren ? Bij Jachtverhuur Leeuwarden. Weekend boot varen Friesland, weekend varen Vaarvakantie Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland. Yachtcharter Leeuwarden, varen in Friesland, Drenthe en OverIJssel! Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland. Voor een weekend een boot huren ? Bij Jachtverhuur Leeuwarden!.Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. Weekend boot varen Friesland, weekend varen Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vaarvakantie Weekend boot varen Friesland, weekend varen Vaarvakantie.

Yachtcharter Leeuwarden