Weekend boot varen in Friesland (Noord)

Leeuwarden - Dokkum - Eernewoude - Leeuwarden

Doortvaarthoogte  2.40
Vrijdag 14.00 h tot Maandag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 90 km

Weekend NoordLekker weekendje Friesland genieten

Overnachtings voorstellen:

1. L'warden Prinsentuin

2. Dokkum

3. Yachtcharter L'warden
Na de instructie aan boord op vrijdagmiddag of maandagmiddag verlaat u onze haven aan "De Nauwe Greuns" in Leeuwarden en gaat u eerst een stuk het Van Harinxmakanaal op, hier kunt u eerst een beetje wennen aan het schip.
Bij kilometerraai 24 verlaat u het van Harinxmakanaal en vaart u de "Harlinger Vaart" op naar het centrum van Leeuwarden . Na een aantal bruggen bereikt u de Prinsentuin, in dit prachtige park kunt u de eerste nacht door brengen. Naar het centrum van Leeuwarden is het een paar minuten lopen.

Weekend Noord Simmerskip 950 OK*cruise AALTJE, Dokkum (Gastenfoto)


Op zaterdag gaat u noordwaards de "Dokkumer Ie" op via Bartlehiem en Birdaard naar Dokkum. Tip: In Dokkum zijn vooral de ligplaatsen aan het Bolwerk onder de windmolens bijzonder mooi.

De volgende dag vaart u over de prachtige Lits Lauwersmeerroute in zuidwaartse richting langs Eernewoude. Na een rondje in het prachtige natuurgebied "De Alde Feanen" gaat u over het Prinses Margrietkanaal door Warten zodat u s'avonds weer in onze haven ligt.


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Weekend boot varen Friesland, weekend varen Vaarvakantie Yachtcharter Leeuwarden vaargebied Friesland, bootcharter en boot huren en varen in Friesland in Leeuwarden, Friesland/Holland. Hoe lager de boot - hoe groter het vaargebied. Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. Weekend boot varen Friesland, weekend varen Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vakantie Weekend boot varen Friesland, weekend varen Vaarvakantie!

Yachtcharter Leeuwarden