Leeuwarden, hoofdstad van Friesland

  • Back


Leeuwarden is met meer als 90.000 inwoners verreweg de grootste stad van de provincie Fryslân en omvat daarnaast nog negen dorpen. Met een kleine 1.000 rijks- en beeldbepalende monumenten is de oude hofstad één van de drie grootste monumentengemeenten in Noord-Nederland.

Sprekende voorbeelden uit het rijke verleden zijn de Oldehove, de 16e eeuwse Kanselarij, het oude Stadhuis, de Waag, het Stadhouderlijk Hof (ooit zetel van de Friese stadhouders), het oude Paleis van Justitie, de voormalige Graanbeurs en diverse woonhuis-monumenten in de binnenstad.

LeeuwardenLigplaatsen in de Prinsentuin Leeuwarden (Gastenfoto)
De rijke historie geef t de stad karakter én biedt plaats aan eigentijdse vormen van cultuur, onder meer in de mooiste schouwburg van Nederland, De Harmonie. De mix van oud en nieuw zorgt voor een aantrekkelijke binnenstad. Samen met de ruimte en kwa liteit biedende stadsomgeving is Leeuwarden een prettige stad om te wonen, te werken en te verblijven.

Met vijf musea, tientallen galeries, een stadsschouwburg met grote allure en een vestzaktheater, bioscoopzalen, een filmhuis en diverse festivals is Leeuwarden het cultureel brandpunt van de provincie Fryslân. Uitgaan kan verder in de vele cafés, disco's, restaurants en eetgelegenheden. Een groot aantal sportvoorzieningen en zwembaden zorgen voor het gezonde evenwicht.
Om tot rust te komen van de stedelijke dynamiek kan ten noorden van de stad gewandeld worden in het Leeuwarder Bos. Ten oosten van de stad bevindt zich p bovendien het recreatiegebied 'de Groene Ster' met golfterrein, het otterpark Aqua Lutra en een enorme overdekte jachthaven. Langs de Prinsentuin, bij het oude stadscentrum is een sfeervolle aanlegplaats voor honderden jachten.Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Leeuwarden - Vaargebied Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Sneek - Leeuwarden by Yachtchartersneek Jachtverhuur in Friesland , de schepen en boten van Bootverhuur Yachtcharter Sneek vaargebied Friesland, bootcharter en Ontspannend varen in Friesland Simmerskip Yachtcharter leeuwarden varen in Friesland in Leeuwarden, Leeuwarden - Vaargebied Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Leeuwarden - Plattegrond Leeuwarden. Bootverhuur Leeuwarden vaargebied Friesland verhuur Ontspannend varen in Friesland Simmerskip Yachtcharter Leeuwarden, Boot huren Leeuwarden Friesland, bezienswaardigheden Leeuwarden - Friesland.

Yachtcharter Leeuwarden