Groningen, gezellig studentenstad

  • Back


In de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond. Het Hanzeverbond (1282-1669) was een samenwerkingsverband van kooplieden uit vooral Duitsland, Scandinavie, Engeland, Polen, de Baltische landen, Rusland en Nederland.
De vertegenwoordigers van de Hanze kwamen bijeen op de Hansetage en namen daar besluiten. In Groningen werd in 1463 zo'n dag georganiseerd. De huidige Hanzedagen zijn bedoeld om de idee van de internationale Hanze levendig te houden, het zelfbewustzijn van de Europese steden te ontwikkelen en de onderlinge samenwerking te bevorderen

Het Hanze Huis in Groningen handelt precies volgens de Hanzetraditie. De producten worden geimporteerd uit een aantal Hanzesteden in Europa. Zo vind je hier de Lubecker marsepein en Rotspon, koffie en thee uit Hanzestad Hamburg, Bang's Jam uit Kopenhagen en Mr. Stanley's Fudge uit Londen en nu ook 'namiddag-thee' van Tiktak koffie en thee uit Groningen.

Terug in de tijd met deze wandeling door de Hanzegeschiedenis van Groningen. Sporen van deze tijd zijn misschien niet meer overduidelijk aanwezig, maar voor de oplettende wandelaar valt er toch nog heel wat te ontdekken.


Groningen


Er is heel wat te beleven in Groningen. In veel kroegen en knijpen kun je naar life muziek luisteren. Van knusse eethuisjes tot chique restaurants er is zoveel keus dat je bijna niet kunt kiezen.

In de stad bevinden zich een aantal unieke musea en galerieën. De vaste collecties en presentaties lopen uiteen van hedendaagse kunst tot strips, van scheepvaart tot grafisch en van kostuums tot verrassende ontdekkingen

De stad Groningen biedt drie ruime jachthavens voor zowel vaste liggers als passanten. De Oosterhaven is een prima startpunt om Groningen als waterstad te ontdekken. Aan de noordwestelijke rand van de stad ligt de Reitdiephaven, een goede aanlegmogelijkheid op de route van en naar het Lauwersmeer. De derde jachthaven is gelegen aan de kruising van het Eemskanaal, Winschoterschoterdiep en het van Starkenborghkanaal.
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Groningen Yachtcharter Motorboot varen in Groningen - Routes in Frieland, Overijssel en Drenthe - Grou - Mooie routes voor vaarvakantie met huurboten Groningen Yachtcharter Motorboot varen in Groningen - Vaarroute in Friesland - boot huren in leeuwarden naar Grou varen, bootcharter en Ontspannend huurboten varen met motorbootverhuur Yachtcharter Leeuwarden in Friesland in Leeuwarden, Grou - Routes in Friesland by Yachtcharterleeuwarden - Grou - Groningen Yachtcharter Motorboot varen in Groningen by Yachtcharterleeuwarden - charter. Boot huren leeuwarden Friesland, bezienswaardigheden in Groningen!

Yachtcharter Leeuwarden