Gorredijk, begin van de Turfroute

  • Back


Gorredijk, een goed voorbeeld van een veenkoloniaal dorp, is omstreeks 1630 ontstaan in de vorm van een kruisbuurt aan beide zijden van de nog steeds dwars door het dorp lopende vaart. In het Streekmuseum vindt u onder andere de meest complete verzameling over de hoog- en laagveenafgravingen in Friesland.

Gorredijk

De "vlecke" Gorredijk is als veendorp in het midden van de 17e eeuw ontstaan in de vorm van een kruisbuurt ter weerszijden van de vaart. Gorredijk vormt het begin van de turfroute van de Nye Companjons, die loopt van Gorredijk tot Witte Wijk bij Hijkersmilde aan de Drentse Hoofdvaart.Gorredijk weergeven op een grotere kaartGet in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Gorredijk - vaarroute by YachtcharterLeeuwarden - Gorredijk, Yachtcharter Leeuwarden Jachtverhuur in Friesland , boot varen in Friesland, motorbootverhuur en Ontspannend Turfroute varen Yachtcharter Leeuwarden varen in Friesland in Sneek, Gorredijk Turfroute- vaarroute by YachtcharterLeeuwarden - Gorredijk - Vaargebied Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Leeuwarden - Plattegrond Gorredijk en ligplaatsen. Bootverhuur Sneek vaargebied Friesland verhuur Yachtcharter Leeuwarden, Boot huren Sneek Friesland, bezienswaardigheden in Gorredijk - vaarroute by YachtcharterLeeuwarden - watersport Friesland.

Yachtcharter Leeuwarden