Friesland vaartocht 4.20 meter doorvaarthoogte

7 dagen vaartocht Grou - Joure - Lemmer - Stavoren - Makkum - Sneek - Eernewoude - Leeuwarden

Doortvaarthoogte  4.20
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h of Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 190 km

Frieslandroute 4.20 meterFrieslandroute voor schepen met een doorvaarthoogte van 4.20 meter

Overnachtings voorstellen:

1. Grou

2. Joure

3. Lemmer

4. Stavoren
5. Makkum

6. Sneek

7. Yachtcharter L'warden
De Frieslandroute is een zeer afwisselende route, het varen met de boot op brede wateren, smalle kanalen en rivieren, meren, langs fraaie gezellige dorpjes en steden.
Na de instructie op maandagmiddag of vrijdagmiddag vertrekt u vanuit onze haven aan "De Naue Grens" in Leeuwarden. U vaart eerst een stukje op het Van Harinxmakanaal, op dit breede kanaal kunt u alvast een beetje wennen aan de vaareigenschappen van het schip.
De route gaat in zuidelijke richting via de "Staande Mast Route" naar Grou. Na ongeveer 1,5 uren vaartijd bereikt u deze gezellige watersport plaats voor de eerste overnachting.

Frieslandroute Simmerskip 1200 AK, PASSAAT on tour (Gastenfoto)


De volgende dag gaat het verder via Akkrum en kleine wateren naar Joure (Douwe Egberts koffiebranderij). U verblijft de nacht in de goed onderhouden jachthaven dichtbij het centrum met zijn gezellige winkelstraat.

Via twee kleine meren (Langwarden Wielen, Tjeukemeer) gaat de route verder in zuidelijke richting naar Lemmer, een leuke haven aan het IJsselmeer. Voor de grote beroepsvaart sluis slaat u af richting het centrum, neem de twee daarop volgende bruggen en u ligt midden in het prachtige centrum van Lemmer.

Voor de volgende dag is Stavoren, de oudste van de 11 friese steden ons doel. Op de weg er naar toe komt u langs Sloten (de kleinste stad in Friesland) en Woudsend, beide plaatsen nodigen uit om even te stoppen (voor koffie, of ..... , er zijn vele gezellige terassen).
Het volgende doel is Makkum, de tweede IJsselmeer haven op onze route, over Fluessen eerst richting Workum, via de Workumer Trek Vaart over Parrega en dan het Panhuyskanaal, vaart u in noordelijke richting naar Makkum voor de vijfde overnachting van deze route.

Simmerskip 1200 AK, PASSAAT voor de brug Oosthem Simmerskip 1200 AK, PASSAAT voor de brug Oosthem


Van Makkum terug over het Panhuys kanaal leidt de route ons door kleine, kronkelende wateren langs Bolsward en IJlst naar Sneek. In het oude centrum van Sneek vindt u vele prachtige ligplaatsen op loopafstand van enkele minuten vindt u mooie winkels, restaurants en beziens waardigheden zoals de beroemde Sneeker waterpoort.

De laatste vaardag vaart u in noordelijke richting over het Sneekermeer, langs Grou en via het natuurgebied "De Alde Feanen" met Eernewoude weer terug naar onze basis, waar u voor de laatste overnachting in onze gezellige haven, midden in de woonwijk Zuiderburen van Leeuwarden, ligt.


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Friesland vaartocht 4.20 meter, een week boot varen, Vaarvakantie Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland. Yachtcharter Leeuwarden, varen in Friesland, Drenthe en OverIJssel! Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland. Friesland vaartocht 4.20 meter, een week boot varen.Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vakantie Friesland vaartocht 4.20 meter, een week boot varen, Vaarvakantie Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland. Yachtcharter Leeuwarden, varen in Friesland, Drenthe en OverIJssel! Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland. Friesland vaartocht 4.20 meter, een week boot varen.

Yachtcharter Leeuwarden