Frieslandroute - week vaartocht in Friesland

7 dagen boot varen Berlikum - Franeker - Bolsward - Sloten - Sneek - Grou - Eernewoude - Dokkum

Doortvaarthoogte  2.40
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h of Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 190 km

Frieslandroute 7 dagen genieten met de boot in Friesland

Overnachtings voorstellen:

1. Berlikum

2. Bolsward

3. Sloten

4. Sneek
5. Grou

6. Dokkum

7. Yachtcharter L'warden
De Frieslandroute is een zeer afwisselende route, het varen met de boot op brede wateren, smalle kanalen en rivieren, meren, langs fraaie gezellige dorpjes en steden zoals Dokkum, de meest noordelijke stad van Nederland, of Sloten de kleinste stad in de provincie Friesland.
Na een kort, overzichtelijk stukje op het van Harinxmakanaal (hier kun u op het brede water een beetje wennen aan de boot) gaat u via de "Kleiroute" en bereikt u via Menaldum het kleine plaatsje Berlikum voor de eerste nacht. s' Morgens vaart u in zuidenlijke richting naar Bolsward om hier te overnachten. Het volgende doel van u vaarvakantie is Sloten, de kleinste stad van Friesland. Dit stadje bereikt u via het Heegermeer, Heeg en Woudsend.

Käpt'n Kalle in Oktober 2022 met het Simmerskip 950 OK, AALTJE, onderweg op de Kleiroute: Menaldum, Berlikum naar Franeker

Zeker de moeite waard om deze mooie film te bekijken als voorbereiding als u de Kleiroute wilt varen ... (bedankt Kalle dat wij jou film hier mogen presenteren)Wanneer de tocht van Sloten naar Eernewoude te lang is, kan men ook als alternatief de nacht in Grou verblijven, een watersportplaats met een bijzondere flair. Natuurliefhebbers kunnen de voorkeur geven om een Marrekrite ligplaats op te zoeken in het natuurgebied 'De Alde Feanen'.
Over Dokkum vaart u terug richting Leeuwarden, ofwel door de stad langs de Prinsentuin in het centrum of u vaart om de stad via de Bonkevaart, met onze lage schepen zijn beide variaties mogelijk. De laatste avond wordt doorgebracht in onze gezellige haven, midden in de woonwijk Zuiderburen van Leeuwarden.

Deze route is zeer geschikt voor beginners. U vaart op breder water en er zijn geen sluizen onderweg.

Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, voor vertrek in onze haven Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, voor vertrek in onze basis


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, bootverhuur Friesland Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden vaargebied Friesland, bootcharter en boot huren en varen in Friesland in Leeuwarden, Friesland/Holland. Hoe lager de boot - hoe groter het vaargebied.Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vakantie Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie!

Yachtcharter Leeuwarden