Frieslandroute II

7 dagen boot varen Grou - Joure - Lemmer - Heeg - Makkum - Sneek - Leeuwarden
Bezoek de klassieke, bekende watersport plaatsen in Friesland in een week

Doortvaarthoogte  3.60
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h of Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 220 km

Frieslandroute Lekker een week genieten - varen in Friesland

Overnachtings voorstellen:

1. Grou

2. Joure

3. Lemmer

4. Heeg
5. Makkum

6. Sneek

7. Yachtcharter L'warden
Na de instructie op maandagmiddag of vrijdagmiddag vertrekt u vanuit onze haven aan "De Naue Grens" in Leeuwarden. U vaart eerst een stukje op het Van Harinxmakanaal, op dit breede kanaal kunt u alvast een beetje wennen aan de vaareigenschappen van het schip .
De route gaat in zuidelijke richting via de "Staande Mast Route" naar Grou. Na ongeveer 1,5 uren vaartijd bereikt u deze gezellige watersport plaats voor de eerste overnachting.

Keuken Vlieter Keuken Vlieter, "Stampot boerenkool op zijn Duits"


De volgende dag gaat het verder via Akkrum en kleine wateren naar Joure (Douwe Egberts koffiebranderij). U verblijft de nacht in de goed onderhouden jachthaven dichtbij het centrum met zijn gezellige winkelstraat.

Via twee kleine meren (Langwarden Wielen, Tjeukemeer) gaat de route verder in zuidelijke richting naar Lemmer, een leuke haven aan het IJsselmeer. Voor de grote beroepsvaart sluis slaat u af richting het centrum, neem de twee daarop volgende bruggen en u ligt midden in het prachtige centrum van Lemmer.

Voor de volgende dag is Heeg ons doel. Op de weg er naar toe komt u langs Sloten (de kleinste stad in Friesland) en Woudsend, beide plaatsen nodigen uit om even te stoppen (voor koffie, of ..... ,er zijn vele gezellige terassen). Ligplaatsen in Heeg kunt u zowel vinden in het centrum van het dorp, maar ook in de ruime jachthaven gelegen in het zuiden is het goed toeven voor de vierde nacht.
Het volgende doel is Makkum, de tweede IJsselmeer haven op onze route, over het Heegermeer langs Workum, via de Workumer Trek Vaart en het Panhuys kanaal, vaart u in noordelijke richting naar Makkum voor de vijfde overnachting van deze route.

Van Makkum terug over het Panhuys kanaal leidt de route ons door kleine, kronkelende wateren langs Bolsward en IJlst naar Sneek. In het oude centrum van Sneek vindt u vele prachtige ligplaatsen op loopafstand van enkele minuten vindt u mooie winkels, restaurants en beziens waardigheden zoals de beroemde Sneeker waterpoort.

De laatste vaardag vaart u in noordelijke richting over het Sneekermeer, langs Grou en via het natuurgebied "De Alde Feanen" weer terug naar onze basis, waar u de laatste overnachting .


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Een week in Friesland varen, met doorvaarthoogte 3.60 meter. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, bootverhuur Friesland Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden vaargebied Friesland, bootcharter en boot huren en varen in Friesland in Leeuwarden, Friesland/Holland. Hoe lager de boot - hoe groter het vaargebied.Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vaarvakantie Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie! Een week in Friesland varen, met doorvaarthoogte 3.60 meter.

Yachtcharter Leeuwarden