Friesland - Groningen Vaarroute een week

7 dagen boot varen in Friesland Leeuwarden - Eernewoude - Kollum - Zoutkamp - Groningen - Winsum - Dokkum - Leeuwarden

Doortvaarthoogte  2.40
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h of Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 190 km

Friesland - Groningen RouteFriesland - Groningen met een doorvaarthoogte van 2.40 meter

Overnachtings voorstellen:

1. Eernewoude

2. Kollum

3. Zoutkamp

4. Groningen
5. Winsum

6. Dokkum

7. Yachtcharter L'warden
Na de instructie aan boord op vrijdagmiddag of maandagmiddag verlaat u onze haven aan "De Nauwe Greuns" in Leeuwarden en gaat u eerst een stuk het Van Harinxmakanaal op, hier kunt u eerst een beetje wennen aan het schip. Bij kanaal kilometerraai 24 verlaat u het Van Harinxmakanal en gaat u via de "Harlinger Vaart" naar het centrum van Leeuwarden. Na een aantal bruggen bereikt u de Prinsentuin, waar u in dit prachtige park de eerste nacht door kan brengen. Het centrum van Leeuwarden is maar een paar minuten lopen.
Alternatief vaart u de eerste dag via Warten naar het prachtige natuurgebied "De Alde Feanen" hier kunt u overnachten aan een Marrekritesteiger of in de comfortabele jachthaven van Eernewoude. (wanneer u hier overnacht bent u al een stuk onderweg naar Kollum).

Friesland-Groningen-Route Wachten voor de brug in Birdaard (Gastenfoto)


Op de tweede dag vaart u verder in noordelijke richting over het Bergumermeer en de prachtige Lits Lauwersmeerroute naar Kollum. De goed onderhouden haven ligt op loopafstand van het winkelcentrum.

Over Dokkumer Nieuwe Zijlen en het Lauwersmeer een schitterend natuurgebied, bereikt u Zoutkamp (een voormalige zeehaven) voor de derde overnachting. Via Electra varend door prachtige smalle wateren kunt u Groningen, de hoofdstad van de gelijknamige provincie bereiken. In deze studentenstad, is altijd genoeg te doen en te zien. De volgende vijfde plaats voor de nacht is Winsum, een kleine, stille en rustige plek, totaal anders dan de bruisende stad Groningen.
Spannend is zeker de reis richting westen naar Zoutkamp, kijk hier uit naar de bijzondere lage takken en ook voor mogelijke tegenliggers. Over het "Dokkumer Grootdiep" bereikt u Dokkum om hier de zesde nacht door te brengen aan het Bolwerk.
Op de laatste vaardag gaat u zuidwaarts via Birdaard en Bartlehiem terug naar onze basis, waar u de laatste avond van uw vakantie kan verblijven.


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Friesland - Groningen met de boot 1 week vaarvakantie, bootverhuur Friesland Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden vaargebied Friesland, bootcharter en boot huren en varen in Friesland in Leeuwarden, Friesland/Holland. Hoe lager de boot - hoe groter het vaargebied.Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, Friesland - Groningen met de boot 1 week vaarvakantie. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vakantie Friesland - Groningen met de boot 1 week vaarvakantie.

Yachtcharter Leeuwarden