Weekendje uit met de boot in Friesland

Leeuwarden - Grouw - Woudsend (Heeg) - Leeuwarden

doorvaarthoogte  2.40
Vrijdagmiddag 14.00 uur tot maandag 9.00 uur, Lengte: ca. 85 km, Vaartijd per dag: 1,5/7 uren

Korte vaarvakantie Korte vakantie met de boot, onderweg in Zuidwestfriesland

Overnachtingsvoorstellen:

1. Grou

2. Woudsend or
2. Heeg

3. Yachtcharter L'warden
Het Easy weekend met een doorvaarthoogte van 2.40 meter is een afwisselende route, goed geschikt voor beginners, het varen met de boot op brede wateren, smalle kanalen en rivieren, meren, langs fraaie gezellige dorpjes en steden.
Na een kort, overzichtelijk stukje op het van Harinxmakanaal (hier kun u op het brede water een beetje wennen aan de boot). De route gaat dan in zuidelijke richting via de "Staande Mast Route" naar Grou. Na ongeveer 1,5 uren vaartijd bereikt u deze gezellige watersport plaats voor de eerste overnachting.
Als u een vaartraining hebt geboekt en rond 17.00 / 17.30 uur weer terug in onze basis bent, is het eerste deel van de reis naar Grou met ongeveer anderhalf uur varen prima om te realiseren.

Marina Yachtcharter LeeuwardenEnkele schepen in onze basis

De volgende dag gaat het via het Prinses - Margriet - Kanaal verder, over het Sneeker Meer en door kleine wateren langs Joure (koffiebranderij Douwe Egberts) over de Langwarder Wielen richting westen naar Woudsend of naar Heeg. In een van deze twee gezellige plaatsen kunt u overnachten.
Als u een langere vaardag wilt maken (oranje route) is het ook mogelijk via het Tjeukemeer zuidwaarts door Sloten, het kleinste stadje van Friesland met ongeveer 900 inwoners te varen en nog verder varen naar Woudsend of Heeg, waar je de nacht doorbrengt in het centrum of in de jachthaven.
Op zondag gaat u vanuit Woudsend (Heeg) noordwaards via Osingahuizen en IJlst naar Sneek en dan via de Sneeker Trekvaart (De Zwette) met vele lage bruggen verder richting noorden, bereikt u 's avonds weer onze marina in Leeuwarden.
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Easy weekendroute Friesland, doorvaarthoogte 2.40 meter, leuk weekendje onderweg met de boot in FRiesland, deze route is geschikt voor beginners, eerst onderweg op iets bredere wateren, naar mate de ervaring is gegroeid groeien ook de uitdagingen.Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. Weekend boot varen Friesland, weekend varen Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Easy weekendroute Friesland, doorvaarthoogte 2.40 meter, leuk weekendje onderweg met de boot in FRiesland, deze route is geschikt voor beginners, eerst onderweg op iets bredere wateren, naar mate de ervaring is gegroeid groeien ook de uitdagingen.

Yachtcharter Leeuwarden