Friesland - Groningen vaarroute 4.20 doorvaarthoogte

7 dagen boot varen Leeuwarden - Dokkum - Zoutkamp - Groningen - Oostermeer (Eastermar) of Bergum - Joure of Sneek - Leeuwarden

Doortvaarthoogte  4.20
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h of Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 220 km

Friesland-GroningenEen week vaarvakantie in Friesland en Groningen

Overnachtings voorstellen:

1. Leeuwarden

2. Dokkum

3. Zoutkamp

4. Groningen

5. Oostermeer (Eastermar)
of 5. Bergum

6. Joure

of 6. Sneek

7. Yachtcharter L'warden
Na de instructie aan boord op vrijdagmiddag of maandagmiddag verlaat u onze haven aan "De Nauwe Greuns" in Leeuwarden en gaat u eerst een stuk het Van Harinxmakanaal op, hier kunt u een beetje wennen aan het schip.
Bij kilometerraai 24 verlaat u het Van Harinxmakanaal en gaat u via de "Harlinger Vaart" naar het centrum van Leeuwarden. Na een aantal bruggen bereikt u de Prinsentuin, waar u in dit prachtige park de eerste nacht door kan brengen. Het centrum van Leeuwarden bereikt u in een paar loop minuten lopen.

Friesland-Groningen-Route Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, in Grou, gemeerd achter de jeugdherberg (Gastenfoto)


De volgende dag gaat u noordwaards de "Dokkumer Ie" op via Bartlehiem en Birdaard naar Dokkum. Tip: In Dokkum zijn vooral de ligplaatsen aan het Bolwerk onder de windmolens bijzonder mooi.

Via het "Dokkumer grootdiep" bereikt u Dokkumer Nieuwe Zijlen, via de sluis komt u op het Lauwersmeer, geniet van de natuur en de rust. In Zoutkamp verblijvd u de deerde nacht.
Via het Reitdiep, door mooie, smalle wateren vaart u naar de hoofdstad Groningen. In deze studentenstad valt er veel te zien en te beleven, hier is de vierde overnachtingsplaats.

Klein vaarwater in Friesland Klein vaarwater in Friesland

De volgende dag is het doel Oostermeer (Eastermar, fr.), met ongeveer 1600 inwoners, is het contrast groot na de drukte in de stad Groningen. Aan de Lits gelegen, biedt deze plaats een gezellige jachthaven, kleine winkels en een grote water speeltuin voor de kinderen. Alternatief kunt u voor de vijfde nacht ook in Bergum aanmeren, gezellig dorp met winkelcentrum, ...
De volgende dag gaat het verder via Akkrum en kleine wateren naar Joure (Douwe Egberts koffiebranderij). u verblijft de nacht in de goed onderhouden jachthaven dicht bij het centrum, of u vaart verder naar Sneek.
Vanuit Joure, over het Sneekermeer via Grou en vervolgens de "Staande Mastroute" rond Wergea bereikt u in de avond weer onze haven.

AALSCHOLVER in Leeuwarden Duet Glider 1500 AK, AALSCHOLVER in LeeuwardenGet in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Wilt u een boottocht Friesland - Groningen huren ?. Een week vaarvakantie in Friesland en Groningen met de bootverhuur in Friesland. Yachtcharter Leeuwarden, varen in Friesland, Drenthe en OverIJssel! Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie. Een week vaarvakantie in Friesland en Groningen, met doorvaarthoogte 4.20 meter. Wilt u een boottocht Friesland - Groningen huren ? Provinciën route, Friesland, Groningen en Drenthe. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vaarvakantie Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie! Provinciën route, Friesland, Groningen en Drenthe, met doorvaarthoogte 4.20 meter.

Yachtcharter Leeuwarden