2 weken met de boot varen door Friesland en Overijssel

Leeuwarden Prinsentuin - Dokkum - Zoutkamp - Grou - Heerenveen - Steenwijk - Zwartsluis - Blokzijl - Kuinre - Sloten - Hindeloopen - Sneek - Franeker - Yachtcharter Leeuwarden

Doortvaarthoogte  2.40
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h of Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 280 km

Friesland en Overijssel2 weken met de boot varen door Friesland en Overijssel

Overnachtingsvoorstellen:

1. L'warden Prinsentuin

2. Dokkum

3. Zoutkamp

4. Grou

5. Heerenveen

6. Steenwijk

7. Zwartsluis
8. Blokzijl

9. Kuinre

10. Sloten

11. Hindeloopen

12. Sneek

13. Franeker

14. Yachtcharter L'warden
Na de instructie aan boord op vrijdagmiddag of maandagmiddag verlaat u onze haven aan "De Nauwe Greuns" in Leeuwarden en gaat u eerst een stuk het Van Harinxmakanaal op, hier kunt u een beetje wennen aan het schip.
Bij kilometerraai 24 verlaat u het Van Harinxmakanaal en gaat u via de "Harlinger Vaart" naar het centrum van Leeuwarden. Na een aantal bruggen bereikt u de Prinsentuin, waar u in dit prachtige park de eerste nacht door kan brengen. Naar het centrum van Leeuwarden is een paar minuten lopen.
De volgende dag gaat u verder via Bartlehiem en Birdaard (bezoekje aan de oude molen) naar Dokkum. Tip: in Dokkum zijn aan het Bolwerk onder de windmolens hele mooie ligplaatsen.

Friesland en Overijssel Onderweg op het Prinses - Margrietkanaal


Over Dokkumer Nieuwe Zijlen en het Lauwersmeer (een schitterend natuurgebied) bereikt u Zoutkamp, een voormalige zeehaven voor de derde overnachting. Dan gaat het richting zuiden, over het Bergumermeer en de prachtige Lits Lauwersmeerroute naar Grou. Achter de jeugdherberg zijn mooie ligplaatsen...
De vijfde avond is gepland in Heerenveen, onze tip: vaar niet naar een jachthaven, maar vaar in het centrum van de stad. In het pannenkoekenschip kunt u heerlijk eten en dan de volgende ochtend vers brood ophalen bij de bakker ...
De volgende dag vaart u naar de provincie Overijssel: Steenwijk, hier kunt u in de gemeente jachthaven overnachten. De volgende dag gaat u verder richting zuiden naar Zwartsluis. Hier kunt u verblijven in een van de jachthavens aan het Meppelerdiep of in de jachthaven aan het Zwarte Water.

Friesland en Overijssel Impressie - in het najaar


Vroeger was Blokzijl een bloeiende handelsstad aan de Zuiderzee. Het was een periode waarin rijke handelaren het stadje zijn huidige vorm en uitstraling gaven.
Hierna vaart u naar het noorden tot u Kuinre bereikt om hier de negende nacht door te brengen.
Wanneer u in Echtenerbrug aankomt bereikt u weer de provincie Friesland, om richting westen te varen over het Tjeukemeer om het kleinste stadje van Friesland Sloten te bezoeken.
De volgende dag vaart u via Woudsend, Heeg en het Heegermeer en over de kleine rivieren naar Hindeloopen. Dit pittoreske havenstadje aan het IJsselmeer met zijn schattige kleine steegjes biedt zich aan als plaats voor de elfde nacht.

Friesland en Overijssel Sneek at night


Over Parrega, Bolsward en IJlst bereikt u Sneek, langs de Waterpoort vaart u door het Centrum. Hier zijn ook weer mooie ligplaatsen. Door smalle wateren bent u de volgende dag onderweg na Franeker. Achter de Saakstra's Brege in een kleine haven, zeer centraal gelegen, kunnen 7 a 8 schepen liggen. Een bezoek aan het Planetarium is de moeite waard.
De laatste vaardag brengt u over de Kleiroute, via Berlikum en Menaldum terug naar onze basis, waar u de laatste avond van uw cruise door kan brengen.


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

2 weken met de boot varen door Friesland en Overijssel YachtcharterLeeuwarden, bootverhuur Friesland Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden vaargebied Friesland, bootcharter en boot huren en varen in Friesland in Leeuwarden, Friesland/Holland. Hoe lager de boot - hoe groter het vaargebied.Toeristische tips voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. 2 weken vaarvakantie vaargebied Friesland verhuur motoryachten 2 weken met de boot varen door Friesland en Overijssel. Bootscharter voor u vakantie 2 weken vaarvakantie Vaarroutes voor boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen!

Yachtcharter Leeuwarden