Welkom bij Yachtcharter Leeuwarden - de Motorbootverhuur in Friesland

Vaarvakantie in Friesland


Ook zo'n zin in varen!!

Vanuit het noorden aan het friese merengebied verhuurd Yachtcharter Leeuwarden voor iedere watersporter een passend jacht , motorboot, simmerskip en motorjacht.

Yachtcharter Leeuwarden De vloot in onze haven (April 2021, bedankt Friedhelm)

Het bijzondere voordeel van onze motorboten is de lage doorvaarthoogte:

  • U hebt een aanzienlijk groter vaargebied ter beschikking in Friesland, met een boot van 2.40 meter doorvaarhoogte heeft u hier ongeveer 600 kilometer prachtig vaarwater voor de boeg.
  • Minder wachttijden voor bruggen, omdat u onder vele bruggen gewoon door kunt varen ...
  • Leuke bijkomstigheid: Uw vakantie wordt goedkoper (minder bruggeld)
  • Ook in het hoogseizoen kunt u met uw jacht naar havens varen, waar u zeker een plekje voor de nacht kunt vinden ...
  • U beleeft de rust en ontspanning in de natuur en in de kleine pittoreske dorpjes en plaatsen die u met onze schepen kunt aanlopen ...
  • Lage boten zijn minder windgevoelig, gemakkelijker te manoeuvreeren en dus ook voor beginners goed geschikt ...
  • Wilt u alle uithoeken van Friesland bekijken. Met onze klassieke motorboten met een doorvaarthoogte van 2,40 meter kunt u bijna onder iedere brug door.
  • Zeilvakantie met familie of vrienden op de friesche binnenwateren, het IJsselmeer en het wad? Bij ons kunt u platbodems huren voor 2 - 12 personen, ook interessant als bedrijfsuitje op het water ...
  • Met een motorkruiser voor groepen tot 10 personen de Friese meren bevaren,
  • Of u bent een ervaren zeiler en wilt met één van onze elegante Lemsteraken het IJsselmeer en de Wadden op.

Yachtcharter Leeuwarden De werf, de steiger, receptie en de woning

Met Yachtcharter Leeuwarden geen volle havens

De motorjachten van Yachtcharter Leeuwarden hebben een lage doorvaarthoogte en in combinatie met de nieuwe routes, aangelegd door het Friesche Meren Project kunt u met onze boten prachtige routes in Friesland bevaren.

Door het Friesche Meren Project heeft Friesland een groot vaargebied gekregen met als beperking doorvaarthoogte 2.50 m. Deze beperking zorgt ervoor dat dit gebied niet voor ieder schip bevaarbaar is, wat betekend dat in het hoogseizoen deze gebieden geen overvolle havens kent zoals dat wel in het zuidwestelijke deel van Friesland het geval is.
Yachtcharter Leeuwarden heeft deze vaarroutes voor u uitgewerkt aan boord liggen, waarmee u een prachtige vaarvakantie in Friesland kunt beleven.

Geen ervaring, geen vaarbewijs ?

Voor onze schepen is geen vaarbewijs nodig. Heeft u helemaal geen ervaring? Wanneer u een boot bij ons huurt krijgt u voor vertrek een op maat gesneden instructie. Dankzij ons speciale instructie programma gaat u goed voorbereid het water op.
Yachtcharter Leeuwarden verhuurt klassiek gelijnde motorboten in lengtes van 9 tot 15 meter. Onze motorvletten, motortjalken en motorkruisers hebben allemaal een erg lage doorvaart hoogte. Hierdoor kunt u naast de bekende watersportplaatsen ook de rust en de ruimte van de natuur op zoeken, en het "echte Friesland" ontdekken.
Leeuwarden, de provinciale hoofdstad ligt heel centraal en is een uitstekende vertrekhaven. Ons motorbootverhuur - bedrijf op het Watersportcentrum Leeuwarden is zowel per auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.
Op het Watersportcentrum Leeuwarden beschikken wij over een eigen reparatieloods, en travellift, een grote haven en een veilige, ruime en afgesloten parkeerplaats voor uw auto.

Rond - en platbodemverhuur Friesland Sailcharter Leeuwarden

De platbodemverhuur, die wij sinds 2001 deden, hebben wij in 2017 verkocht om ons meer op onze motorboot vloot te kunnen focusseren. Sinds eind 2018 is er weer een bedrijf (kantoor) hier aan de Zwemmer gevestigd, die platbodems en lemsteraken te huur (met en zonder schipper) aanbiedt. onder ander ook een groot luxe zeilschip, alleen te huur met schipper, de 22.50 meter lange Stevenaak AALTJE ENGELINA. Dit schip biedt ruimte aan max. 12 gasten voor zeilvakantie op de waddenzee, het IJsselmeer en in Friesland.
Details over dit schip vindt u op de website: Meezeilen op het Wad
Lemsteraken zijn van oorsprong visserschepen die gebouwd werden aan het eind van de vorige eeuw. Omdat dit type schip, de meest elegante onder de platbodems, een ideale combinatie bleek te zijn van ruimte en snelheid werden al snel zeiljachten naar dit concept gebouwd. De meest beroemde is het koninklijke jacht de "Groene Draeck".

Yachtcharter Leeuwarden, lid van de HISWA
Ons bedrijf is aangesloten bij de Hiswa, dit betekent dat u de service en garantie van deze landelijke branche organisatie kunt verwachten.

Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Yachtcharter Leeuwarden verhuurt klassiek gelijnde motorboten in lengtes van 9 tot 15 meter. Onze motorvletten, Simmerskippen en motorkruisers hebben allemaal een erg lage doorvaart hoogte. Hierdoor kunt u naast de bekende watersportplaatsen ook de rust en de ruimte van de natuur op zoeken, en het "echte Friesland" ontdekken. Leeuwarden, de provinciale hoofdstad ligt heel centraal en is een uitstekende vertrekhaven. Ons motorbootverhuur - bedrijf op het Watersportcentrum Leeuwarden is zowel per auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.
Yachtcharter Leeuwarden - Motorbootverhuur & Bootverhuur sinds 2013 in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa in 2018, ligging vlakbij het van Harinxma Kanaal, centraal in Friesland gelegen, Watersportcentrum aan de Zwemmer 1, ideaal start voor Uw vaarvakantie & zeilvakantie.

Yachtcharter Leeuwarden