Drie Provinciën route 3.60 doorvaarthoogte

7 dagen boot varen Leeuwarden - Zoutkamp - Groningen - Assen - Gorredijk - Akkrum - Leeuwarden

Let op: Deze route kan alleen in de peiode van 16.05. t/m 15.09. bevaren worden, omdat er ook een stukje Turfroute (Opsterlandsche Compangnonsvaart) er bij in zit.

    Doortvaarthoogte  3.60
Friesland-Groningen-Drenthe
1 week
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h
Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h

Vaartijd per dag: 4/6 uren
Lengte:
ca. 220 kmOvernachtings voorstellen:
1. Leeuwarden Prinsentuin
2. Zoutkamp
3. Groningen
4. Assen
5. Gorredijk
6. Akkrum
7. Yachtcharter Leeuwarden
Na de instructie aan boord op vrijdagmiddag of maandagmiddag verlaat u onze haven aan "De Nauwe Greuns" in Leeuwarden en gaat u eerst een stuk het Van Harinxmakanaal op, hier kunt u een beetje wennen aan de vaareigenschappen van het schip.
Bij kilometerraai 24 verlaat u het Van Harinxmakanaal en gaat u via de "Harlinger Vaart" naar het centrum van Leeuwarden. Na een aantal bruggen bereikt u de Prinsentuin, waar u in dit prachtige park de eerste nacht door kan brengen. Het centrum van Leeuwardenbereikt u in een paar minuten lopen.
Friesland-Groningen-Assen-Route Aventura 34 AK EVA in onze haven


De volgende dag (niet te laat starten) gaat u verder via Bartlehiem, Birdaard , Dokkum , Dokkumer Nieuwe Zijlen door de sluis vaart u in oostelijke richting over het Lauwersmeer, genietend van de natuur en de rust naat Zoutkamp. Overnachten in deze oude voormalige zeehaven is genieten van de rust en zonsondergang langs het Reitdiep.

Via het Reitdiep, door mooie, smalle wateren vaart u naar de hoofdstad Groningen. In deze studentenstad valt veel te zien en te beleven, hier is de derde overnachtingsplaats.

De volgende dag is het doel Assen, via "de Vaart" kunt u tot midden in het centum varen en in de jachthaven overnachten.
Al varend over een deel van de Turfroute, bereikt u Gorredijk, een typisch veenkolonie dorp aan beide zijden van het kanaal.In het midden van de officieuze hoofdstad van de Turfroute, vindt u de overnachtingsplaats voor de vijfde nacht.
Akkrum, een zeer populaire plek voor watersporters, is het doel op deze dag. het staat bekend om zijn goede accommodaties en prima infrastructuur.
Vanuit Akkrum via Grou en vervolgens de "Staande Mastroute" rond Wergea bereikt u in de avond weer onze haven voor de laatste overnachting van deze intressante route.