Friesland - Groningen route 3.60 doorvaarthoogte

7 dagen boot varen Leeuwarden - Dokkum - Zoutkamp - Groningen - Oostermeer (Eastermar) - Joure - Leeuwarden

    Doortvaarthoogte  3.60
Friesland-Groningen
1 week
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h
Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h

Vaartijd per dag: 4/6 uren
Lengte:
ca. 220 kmOvernachtings voorstellen:
1. Leeuwarden Prinsentuin
2. Dokkum
3. Zoutkamp
4. Groningen
5. Oostermeer (Eastermar)
6. Joure
7. Yachtcharter Leeuwarden
Na de instructie aan boord op vrijdagmiddag of maandagmiddag verlaat u onze haven aan "De Nauwe Greuns" in Leeuwarden en gaat u eerst een stuk het Van Harinxmakanaal op, hier kunt u een beetje wennen aan het schip.
Bij kilometerraai 24 verlaat u het Van Harinxmakanaal en gaat u via de "Harlinger Vaart" naar het centrum van Leeuwarden. Na een aantal bruggen bereikt u de Prinsentuin, waar u in dit prachtige park de eerste nacht door kan brengen. Het centrum van Leeuwarden bereikt u in een paar loop minuten lopen.
Friesland-Groningen-Route Aventura 34 AK EVA en Aventura 34 OK Brechje in Dokkum aan het bolwerk


Op zaterdag gaat u noordwaards de "Dokkumer Ie" op via Bartlehiem en Birdaard naar Dokkum. Tip: In Dokkum zijn vooral de ligplaatsen aan het Bolwerk onder de windmolens bijzonder mooi.

Via het "Dokkumer grootdiep" bereikt u Dokkumer Nieuwe Zijlen, via de sluis komt u op het Lauwersmeer, geniet van de natuur en de rust. De overnachting in Zoutkamp, een voormalige zeehaven is een aanrader, zeker als u verse vis wilt inkopen.
Via het Reitdiep, door mooie, smalle wateren vaart u naar de hoofdstad Groningen. In deze studentenstad valt er veel te zien en te beleven, hier is de vierde overnachtingsplaats.
De volgende dag is het doel Oostermeer (Eastermar, fr.), met ongeveer 1600 inwoners, is het contrast groot na de drukte in de stad Groningen. Aan de Lits gelegen, biedt deze plaats een gezellige jachthaven, kleine winkels en een grote water speeltuin voor de kinderen.
De volgende dag gaat het verder via Akkrum en kleine wateren naar Joure (Douwe Egberts koffiebranderij). u verblijft de nacht in de goed onderhouden jachthaven dicht bij het centrum.
Vanuit Joure, over het Sneekermeer via Grou en vervolgens de "Staande Mastroute" rond Wergea bereikt u in de avond weer onze haven.